Status Strøm

Postet 14.10.2021

Covid-pandemien har vært en tøff periode for Strøm. For oss som drivere, personalet vårt og ikke minst for gjestene. Det har vært en vekker for oss å være takknemlige for det vi har, siden ingenting er sikkert. «Men vi ser mot lysere tider nå», sier Thor Ingo Gabrielsen.

Da det hele startet

«Det var under en tur til en internasjonal rekrutteringsmesse i Italia, tilbake i februar i 2020, at vi virkelig forsto alvoret av hva som skjedde i verden. Da vi entusiastisk kastet oss ut i de øde gatene i Torino, var det ingen tvil om hvilken effekt dette ville ha på levebrødet vårt», mimrer eier og daglig leder Thor Ingo Gabrielsen.

I mars 2020 var det klart at de var en internasjonal pandemi, og Norge tok initiativ til å stenge landet.
Det ble raskt klart for oss at det var to veier gjennom dette:

  • Enten håper vi på en kortvarig episode der vi stenger ned «sjappa» og bare flyter med strømmen.
  • Eller så ser vi dette for hva det er, bretter opp ermene og prøver å gjøre det beste vi kan ut av situasjonen

Melding om nedstengningen kom dagen etter den store innkjøpsdagen

Dagen før kunngjøringen om lockdown hadde Thor og kokk Eddie forberedt kjøkkenet til lansering av ny meny – og gått til storinnkjøp av alt det de trengte for å fylle opp lageret og gå lås på de nye rettene.
«Helvete for et uhell», sier Thor. «Da meldingen kom måtte vi handle raskt, og vi fikk sendt tilbake 2 paller med varer. Videre måtte vi legge en plan for å redde resten av maten på lager.», fortsetter han.

Takeaway-menyen ble skrevet, og avhengig av rettene som ble solgt, måtte menyen til en hver tid justeres for å bruke opp alt. Det var en hektisk periode hvor vi alle måtte bruke alles erfaringer for å få det til.

«Man føler seg utrolig takknemlig for at gjestene viste slik lojalitet i tiden som var.»
Frykten for å gjøre noe helt nytt var prekært, men takeaway-salget og støtten tok seg raskt opp. Og i en periode føltes det som om gjestene som ønsket å komme, faktisk bare bestilte hjem i stedet.
Det var en fantastisk følelse å se bongerne (bestillingene til kjøkkenet, red.anm.) rulle inn, og det ga motivasjon til å fortsette!

28. september kunne vi gå tilbake til normal drift
De siste restriksjonene falt bort den 28. september – og vi kan drifte som «normalt» igjen. «Men vi må fortsatt være årvåkne», konstanterer Thor. «Det er viktig for oss å opprettholde gode rutiner rundt smittevern. Selv om vi nå har fått beskjed om å kunne gå tilbake til det normale, beholder vi mange av rutinene vi har måttet bygge opp når det gjelder desinfisering- og hygienerutiner.»

Julen 2021 blir fantastisk!
Vi ser fremover! Nå kan flere steder åpne opp igjen, 1 metersregelen er borte – og nå kan vi virkelig ha en julebordsesong som vi vet at så mange har gledet seg til.

Som sagt, vil vi holde et godt øye med de positive rutinene vi har tilegnet oss under pandemien. Vi har også lagt større vekt på å kunne tilby selskaper egne lokaler i år – og har derfor leid Katakombene i Skien. På denne måten kan vi tilby julebord til større grupper med underholdning, 3 retters julemiddag, DJ og bar.

«Jeg spår at julen 2021 blir fantastisk», avslutter en optimistisk og håpefull Thor Ingo Gabrielsen.